Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم dan Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl.

My PeSeBuOk ! ! !

Thursday, 28 July 2011

4 My mUm N mY fAmiLy ! ! ! LoVe u Mum n Dad. .. . .

susah nk qu citer pasal kesusah my mum yg mengandg 9bulan n menjaga qu selama nie dan shgga saat nie la...macm2 kerenah qu yg dia tgung tp dia xpnh mgeluh..dia ikut ke pe yg qu nk...walaupn dia sush,dia sggup wt 4 see anak dia bahagia n sonok...penat lelah yg ditgungnye bg mendidik seowg anak yg bernama KHOTIJAH BINTI MUNIR...
terdetik di hati nie n niat ati nie untuk mengenangkn peristiwa2 yg berlaku dulu di zaman kanak2 qu yg bergitu nakal,buas,xdgr ckap tp my mum tetap sabar dgn kerenah qu nie...:)ape yg ma suh wt,qu msti jawab..."eemm..nti la,jap lg la,mls la"...mcm2 je qu bg alsan sbb qu mls..hihhi..:)tp law di ikutkn n di renungkan...ma xpnh ckap cm 2 law qu suh dia tlg qu amik kan pape,buatkn pape...tp nape qu xpnh pk pe yg dia bgkn kt qu sepnjg qu hidup..ingtlah bhawa ma n abah pnh mncari rezeki yg halal 4 qu n abunk2 qu yg nakal2 n byk songeh 2..qu pn sama la...uhhuhu.  ^_*


kdg2 keputusan exam qu truk skit...qu tkut nk gtaw my fmly tp qu gtaw jgk...ma xmarh pn walaupn dia taw keputsan PMR n SPM qu xla sebaik cousin2 qu yg len...tp dia tetp kta qu yg terbek n okey la keputsan mcm 2..dlm ati qu taw dia sdeh jgk tp dia xnk aq sedeh tgk dia sedeh...dia sentiasa happy walaupn dia sedeh..kdg2 qu ada jgk nmpk dia nangis tp qu tnye nape???mesti dia ckap "xda pe,msuk habuk kt mata."qu taw dia sedeh dgn anak2 dia yg berbgai2 jns pragai yg bg dia tertkan n skit ati kdg2...:(


ada 1 ari 2,qu btol2 wt ma kecewa dgn pe yg jd pada diri qu masa 2...qu dh xtaw nk mgadu kt sape smpai qu amik keptusan qu trima walaupn ma marh kt qu....qu pn sedeh dgn pe yg qu tlh lakukn..walaupn dia kecewa tp dia tetp bg semgt kt qu untuk qu trus jalani kehidupan qu...bg qu, masa 2,kehidupan qu btol2 dh gelap..rasa nk mati jer...dgn semngt ma bg kt qu, qu tabah n qu berjanji qu xkn ulang bnda yg sgt2 mengecewakn hidup ma n family qu dgn pe yg qu dh lakukn..:(..ma cuma kata,"jgn la wt dh bnda yg dh jd..wt la hidup baru n byk2kn lah berdoa kepada ALLAH agar diampunkn dosa qu"...sedeh qu dgr kata2 ma 2,walaupn sebsar mana kesalahan qu,ma bertnang dlm mgharungi pe masalh yg dia hadapi..ati ma memang tabah dalam segala kepayahan,keperitan n derita dia membesarkn anak2nye..


qu sdeh kalaw qu knl masa silam qu coz qu slalu myushkn ma n family qu semua...walaupn qu teruk macm mane sklipn,family qu tetp sygkn qu n trima qu tnpa membuang qu dri family....thank my bmum n my family..i love u all...qu xtaw nk tnjuk yg qu syg kt fmily syg tp biarlah sy dan hati sy je yg taw sememangnye sy sgt2 mnyayangi MY FAMILY ! ! !




Kepada mum qu,ROSLINA BINTI MOKHTAR n dad MUNIR BIN OSMAN...

Maafkan CATTY kalau dari dulu sampai sekarang asyik menyusahkan MA N ABAH..
Maafkan CATTY jika pernah membuat MA menitiskan air mata walaupun MA cuba sembunyiknnya..
Maafkan CATTY sebab pernah melawan kata2 ibu..
Kalau nak senaraikan semua salah-laku kepadamu memang banyak..
Namun CATTY pohon ampunkanlah dosa2 CATTY..
Halalkanlah tanggungan MA n ABAH dari CATTY sebesar tapak tangan sehingga sekarang..



Ya Allah..
Ampunkanlah dosa2 kedua ibubapaku..
Dosa yg mereka lakukan sepanjang hayat mereka selama ini..
Dan tempatkanlah mereka bersama2 orang yang beriman kelak..

Amin...^_^

For those who still have parents, appreciate them, respect them, loving to them as long asthere is still time ..:)

Sekian,salam.

AboUt Me ! ! !

firstly, qu nk say to yg read my blog...thank erk..^_*
blog nie qu write for calm down my brain..hehehe...
qu mulakan dgn bismillah....
qu cite pasal profil qu dlu la erk...
my name is KHOTIJAH BINTI MUNIR.....kowang leh call me catty o kettz jer....^_^
umo qu 21thun je bru...young lg kot..huhuhu...
qu tgl at kampar...
qu study at ipoh...
qu study dlm kos PHYSIOTHERAPY at MASTERSKILL OF MY FATHER COLLEGE....
walaupun qu nie don't like about medik tp dh my dad nk jgk qu study kos nie...
so,qu ikut je la...xbek melawan taw..:)
this yaer,abis la my study...
hurryyyyyeee.....!!!
bahagianye hidup qu....
qu ada 3 owg adik beradik...
qu sowg je gurl n yg 2 owg abg qu...
nk gtaw name jgk ker???^_*
name abg qu yg first MUHAMMAD AMIZUL n yg ke-2 MUHAMMAD AZLAN SHAH...
my dad MUNIR BIN OSMAN .....
N my mum ROSLINA BINTI MOKHTAR.....


"just here to me about yourself..."