Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم dan Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl.

My PeSeBuOk ! ! !

Wednesday, 10 August 2011

kErAna MuLuT ,SemUa LeH JaDi ! ! !

11 ogos 2011....
KATA2 YG BYK MAKSUD...
Hati² dgn fikiran kita kerana ia menjadi kata² ,
Hati² dgn kata² kerana ia berubah menjadi perbuatan ,
Hati² dgn perbuatan kerana ia menjadi kebiasaan ,
Hati² dgn kebiasaan kerana ia menjadi karakter kita ,
Hati² dgn karakter kerana ia menentukan masa depan kita .. 

pendek kata , hati2 la law nk wt pe pun...(:
Renung2kn lah...^_*


Arinie qu nk cite sikit bnda yg wt qu skit ati sgt2 smlm....
ada la sowg mamat 2...dh la xknl...tiba2 add qu kt fb...qu pn approve la..mls la nti owg kata LANGSI plak..hihihihi..pas approve dia nk mx couple la pe la....agak2 la..knl pn x, tiba2 nk mcm2...qu tendang taw r...*ganaz nie..huhuhu...
qu ada sowg mber tu, namenye xyh gtaw la...yg mamat sengal yg add qu td leh gtaw kt mber qu 2 yg qu nie lyn bf dia lebih2 n ada skandal dgn bf dia...giler ker???padahal bf dia pn mber qu jgk....ckap 2 len kali pkai otak....nsib la qu n mber qu xda la sebodoh yg dia pk nk terpedaya dgn kta2 dia 2....mber qu cite la pe yg dia bgtaw kt mber qu 2..skitnye ati...dgn qu dia mx couple tp dgn mber qu dia kta dia benci gulz mcm qu... bleh kaw???
mane xmembara qu smlm....qu trs block dia dri fb qu smlm...puas ati...dia join club persona...tp qu p tnye bdk2 persona, sape pn xknl dia n dia bkn ahli yg SAH pn....sape mber2 qu yg LIKE ker, KOMEN ke kt WALL qu,smua dia add...sakit x ati law kowg jd qu..sah kowg bg pnyepak je law dpn mata kn...
mber qu pn dh block dia n bf dia kta xpyh la lyn owg cm 2...sah2 , nk wt owg porak peranda jer...yg peliknye,apelah yg dia dpt wt cm 2 erk...dpt KEPUASAN KER, KEGMBIRAAN KER....o dia nie BERDENDAM dgn owg len tp kita plak yg jd mgsa dia...eemm...pelik2 manusia zaman skrg nie..sgup wt pe pn tnpa pk masa akan dtg...jgn la kita ikut pgai yg merepek2 n mmbwa padah 2 erk...tkut2 ,terslh owg,kita wt cm 2..jmpe mayat je lepas nie...^_*
qu nie mang la frenly n men ckap je pe qu ska..tp jgn la amik ksemptan atas kebaikkan qu...sabar qu pn ada btsnye...kdg2 qu pn ada jgk marahnye walaupn qu snyum je stiap masa....setiap saat....
kepada sape2 yg pgai mcm mamat 2, tlg la ubah pgai 2...smpai bile nk jd cm 2....1 saat pasti akan kne kt dri kita blik...skrg TUHAN bayar cash..xda hutg2 dh...biar la , n lg 1 qu nk ikngtkn.
Law hidup ibarat LALANG....
Bek xpyh HIDUP....
Law nk HIDUP....
JADILAH DIRI SENDIRI....
Larat ke asyik DIPERBODOHKAN DGN ORG LEN ? ? ?
UBAH LA SKIT PAGAI 2..


p/s ::jgn la kowg men approve je owg yg kowg xknl..buruk padahnye..^_^


*Don't hate me because you're nothing like me. Jealousy is a disease...
*Sometimes God doesn't give you what you think you want, not because you don't deserve it, but because you deserve better...


sekian...


salam...