Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم dan Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl.

My PeSeBuOk ! ! !

Tuesday, 6 September 2011

My TriP FroM kOtA kiNabaLu, sAbAh tO LCCT...

27 ogos 2011.....
[pix di snap pada date nie tp bru arinie ada masa nk upload...sowie ye kwan2...] (^_*)

may be nie pix kitaowg yg last untuk sama2 cm nie coz pas nie masing2 dh wt haluan sendiri...biasa la..dh abis study katakn.....ada la yg dh kwen,dh bertng,dh keje...segalanye dh la..hihhih....^_*
walau cm ner pn, bg qu...kowg mang d bez la.... kowg pn dh phm qu cm ner kn... so, xpe la law jmpe nex time qu lazer cm skrg jgk..hehehe...
papepn, the bez n good luck 4 u all okey...semoga perknlan kta slama 3thun nie akan berkekalan n jgn la kowg lupakn qu law dh kaya ker,dh berjaya ker,dh nk kwen ke nti erk..hihihih....qu tetp ingt kowg sampai bile2....
thanx jgk pada u all coz sggup than kerenah qu yg xterhingga noty nye nie erk..hhihih..

nie pix qu , Mai n Mek...n yg terselit kt blkg 2 Kak Shima...^_*

ada mcm PPAMUGARY d' GARY x ? ? ? ^_?

nie qu n Mek.... Mek nie samdol n badigol skit...same la w me !  ! ! (*_*)

nie mber qu iai2 Nad.....:-)

nie masa kt airport KK Sabah....nie pluk namenye Sha..dia nie suka ckap dia SINGLE...law ada sape2 nk ngorat...mx qu no.pon dia taw..hehe...^_^

nie adalah scandal hidup qu... mber yg pling rapat mcm gam HUHU w me,dialah...nie la Qayyum....(=*=)

boy nie namenye Syafiq...dia la musuh ketat dlm dan luar qu...hehehe...*_+

yg cina nie namenye Nicole....fren qu gak...semua fren qu la law ada ber SNAP dgn qu...hehehe...(**)

bdk yg mcm terencat skit nie name dia Majidah.... dia ska perasan dia nie comey taw....hehehe...xpe la qu kutuk dia coz dia mang ska qu ckap dia mcm2 coz dia syg qu, 2 dia xmrh kt qu...:)) [jgn touching key]

nie Mai... dia duk w me dh 3thun la...coz dia hosmte qu...dia la yg selalu mgadap my baby face...hihihi...kdg2 ada jgk kita nie bersweet sour face...tp biasa la , manusia...mane ada yg prefect pn kn....papepn..Lu pk la sendiri ! !  ! ^_"

mcm model yg xseberapa tggi la pluk...^_*
nie Nad, Mek, Mazni, Mai n qu yg cute la sgt nie...(+_+)

PRAMUGARY VS I ♥ SABAH


Lastly n finally pix ! ! !



CONCLUSION :: QU Lah yg ber MAHARAJA LELA....^_*

p/s = d' bez 4 all my fren ! !  !
kekasih sng dicari,tp mber yg sejati sush untk di miliki...
hargailah mber2 kita taw.... jgn la pntgkn diri sendri...


sekian je la d cnie...
nie la pix2 yg akan jd kngan smpai bile2....
qu arap kowg xlupakn qu erk....

salam...

BiLa KiTa ! ! !

6 sept 2011....

Bila Jadi Jahat, Orang Benci.. Bila Jadi Baik, Orang Meluat..
Bila kita ikut suruhan agama.. ada orang kata kita belagak alim..
Bila kita langgar suruhan agama.. ada orang kata "Astaghfirullah.. apa laaa nak jadi.. nak kiamat dah kot?..."..

Bila kita ikut peraturan.. ada orang kata kita skema..
Bila kita langgar peraturan.. ada orang kata kita ni macam takde masa depan..

Bila kita tegur dengan baik.. ada orang kata kita ni bajet bagos..
Bila kita tegur dengan kasar.. ada orang kata kita ni kurang ajar..

Bila kita pakai sopan-sopan.. ada orang kata kita ni 'kampongg gilerr'..
Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni takde harga diri sebab tayang free..

Bila kita bagi nasihat.. ada orang kata "jangan sibuk jaga tepi kain orang, boleh?!..."..
Bila kita sindir-menyindir.. ada orang kata "tak reti bagi nasihat leklok?.."..

Bila kita tolong buat kerja.. ada orang kata "yang sebok sangat nak tolong buat keja orang lain ni watpe!?"..
Bila kita tak tolong apa-apa.. ada orang kata "apsal pemalas sangat ni? tolong pun susah ke?"..

Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :-

Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia..

sekian..
salam...