Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم dan Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl.

My PeSeBuOk ! ! !

Sunday, 14 August 2011

CUTI-CUTI SABAH….! ! !


13 OGOS 2011
1 ari suntuk qu berjalan kt SANDAKAN,SABAH nie….bez giler…p SEPILOK , PANTAI PASIR PUTIH (PPP) n TAMAN BUAYA...qu p sekali dgn mber2 qu yg len…tp ada jgk campur dgn bdk kolej sabah….kitaowg p 10 owg…bdk kolej qu ada 6 owg n bdk kolej sabah ada 4 owg…Abg Mirul n bini dia pn ikut skali coz dia driver kitaowg…hehe..bdk2 E.H sabah pn sempoi…jnis xda la segan2 n leh msuk pala la…. But,yg ciannye ada 3 owg je malayu termsuk qu la..yg driver kitaowg pn melayu jgk tp dia dgn bini dia la…walaupn pose tp xpnat pn….seronok lg ada la…
1st kitaowg p TAMAN BUAYA…p tgk persembahan buaya, bg ikan mkn…p tgk binatang2 yg ada kt c2 la…p snap la yg penting…hehe….besar jgk tman buaya 2,ingtkn kecil coz dri luar, nmpk kecil jer…
2nd kitaowg p SEPILOK….kt sna ada owg hutan….byk kot owg hutannya….monyet pn ada…time masuk 2 mang la tkut coz tkut kne ggit dgn owg hutan 2, xpasal2 jer..dh la monyet2 kt sne ganaz2..huhu…yg dtg kt c2 qu tgk byk owg asing la…kt tmpt dyowg xda owg hutan kot..hihihi…J
3rd bru kita owg p PPP….tmpt 2 xda owg sgt pn…kt c2 tmpt pling last kitaowg p…nsib la p last..law p 1st skali..xtaw nk wt per.. J kt c2 lebih kurang dkt MAHAWANGSA  yg qu p 3minggu lepas…kt cne just snap skit2 je coz dh pnat sngt…bygkn la dri jam 9 a.m smpai 6 p.m berjalan sakan..huhu  J
Jam 6.25 p.m dh masuk waktu berbka…qu g bazaar kt Sim Sim…qu beli mknan n berbka dlm van jer…J pas2 driver anta la kitaowg masing2 blik umah…blik umah kul 7p.m..smpai2 mandi n solat…pas2 tido la..pnat sangt2..pnat tp bez…dpt fren bru…2 pn dyowg ajak join wt BBQ kt umah dyowg tp mls la…pnat dh..minggu dpn bru nk kuar lg skali p makan ikan bakar n stimboat..itu pn law Abg Mirul driver kitaowg xda p mane2…lgpn 2 la last time kitaowg nk kuar sama2..pas2 kita owg pn dh nk blik SEMENANJUNG…xsabar nk blik, xsabar nk raya…smua la xsabar.. J
K la..stkt nie je la cite qu p kuar dgn mber2 qu kt SANDAKAN nie erk..nti law ada pape cite,qu share lg dgn kowg erk…nie qu upload pixcha yg qu snap dgn mber2 qu time berjalan2 tu…tgk la erk.. J


























Sekian…
Salam…

Hidup tak seperti apa yang kita bayangkan....! ! !


Kata2 permulaan dari qu . . .
" Kiranya tiada cinta insani untuk qu...cukuplah CINTA ALLAH penyuluh hidup qu...m0ga kelak akan ada CINTA untuk qu daripada insan yg menCINTAI ALLAH sebagaimana CINTA qu terhadapnya..."
Bak kata perpatah sekeras-keras hati lelaki akan menangis jika betul-betul dilukai oleh insan yang betul-betul disayangi.selembut-lembut hati perempuan akan betul-betul menjadi keras dan mati jika dilukai berkali-kali oleh insan yang betul-betul disayangi...
bkn qu nie nk berdendam ke ape ke…but qu xska owg yg JANJI TINGGAL JANJI ! ! Hidup qu nie sering dipermenkan oleh seowg yg bernama LELAKI… apelah dosa qu smpai qu diblas sebergini rupa… Ape salah qu yg owg sering membuat qu mnderita…qu dh xsggup harungi semua dugaan nie…qu tenang apabila qu SOLAT n BERDOA….2 je cra untk qu tnangkn diri qu nie…qu hanya manusia n insan yg lemah…Ya Allah, jgn lah Engkau mnduga qu n berikan qu dugaan sebegini… qu xmampu mengharunginya… Engkau tunjukknlah jalan yg benar untk qu trskn hidup qu ini Ya Allah…Hanya pada Mu qu mngadu dan pada Mu qu berserah…Ckup la sekadar mguji diri qu ini, qu sekian lama telah merasa derita jiwa dan perasaan…kerana qu telah hilg dari jalan keredhaan Mu Ya Allah…kini qu telah berubh ke jalan Mu, kenapa ada jgk yg mempertikaikn keikhlasan qu untk berubh ke jalan yg benar ini…qu btol2 myesal atas kesilapan qu dahulu….qu sedar yg qu adalah insan yg jahil…perlukah qu mengharungi perbgai dugaan ini….???
Qu dh xksah la owg nk aibkn qu dgn perbuatan silam qu…bg qu ,seseowg yg mengiabkn owg len adalah HARAM… sejahat2 manusia , jahat lg owg yg sering mngaibkn owg len…ingtlah ! ! !semua owg ada membuat kesalahan…jgnlah kmu memalukn seseowg itu dgn tindakan kmu…sebliknya,kmu harus mmberikn semgat untk mereka menemui keredhaan Nya bkn membiarkn mereka terpiggir dan mengulangi kesilapannya…
Buat masa nie, qu xnk pkir pasal percintaan kerana percintaan itu sgt mmbebankn..biarlah qu menyayangi diri qu dlu before qu menyintai n menyayangi owg len…The reason why so many people choose to be single is bcos they’d rather be alone than to be with someone who takes advantage of them…pengalaman mengajar qu erti kehidupan…biarlah ia berlalu seperti angin…
Now, qu hidup atas diri qu sndiri tanpa bergntung dgn sape2…biarlah qu harungi segalanya dgn sabar dan qu akan cuba untk menjadi tabah dlm menerima apa jua cbran n musibah yg mndtg… qu rela hidup sendiri dri disakiti dan dipersendakn…qu ada arah tuju qu sndiri…dengan rasminye qu skrg bergelar SINGLE dan qu xkn terima sapa2 sehingga ada seseowg yg Allah akan turunkn pada qu dan insan itu dpt menerima qu seadanya… kalau sudh tertulis untk qu, qu terima ia jga dgn seadanya walaupn mcm mane dia sekalipn…Amin…
CONCLUSION :-
·         Beauty is nothing if you have a rotten attitude and personality. Its like a book with a good cover but with senseless storyingtlah u all…jgn ditipu dgn rupa paras...
·         I'm not single and I'm not taken. I'm simply on reserve for the one who deserves me.
·         Don’t worry about people that don’t like you....Enjoy the ones who do.
·         Some people come in your life as blessings, and others come in your life as lessons.
Cite nie xda kne mgena dgn owg lent p hnya ada kna mgena dgn hidup qu shja…xpyh la ada sape2 yg ingt qu mnceritakn cite nie adalah untk dia atau sebliknya…
Sekian..
Salam…