Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم dan Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl.

My PeSeBuOk ! ! !

Sunday, 14 August 2011

CUTI-CUTI SABAH….! ! !


13 OGOS 2011
1 ari suntuk qu berjalan kt SANDAKAN,SABAH nie….bez giler…p SEPILOK , PANTAI PASIR PUTIH (PPP) n TAMAN BUAYA...qu p sekali dgn mber2 qu yg len…tp ada jgk campur dgn bdk kolej sabah….kitaowg p 10 owg…bdk kolej qu ada 6 owg n bdk kolej sabah ada 4 owg…Abg Mirul n bini dia pn ikut skali coz dia driver kitaowg…hehe..bdk2 E.H sabah pn sempoi…jnis xda la segan2 n leh msuk pala la…. But,yg ciannye ada 3 owg je malayu termsuk qu la..yg driver kitaowg pn melayu jgk tp dia dgn bini dia la…walaupn pose tp xpnat pn….seronok lg ada la…
1st kitaowg p TAMAN BUAYA…p tgk persembahan buaya, bg ikan mkn…p tgk binatang2 yg ada kt c2 la…p snap la yg penting…hehe….besar jgk tman buaya 2,ingtkn kecil coz dri luar, nmpk kecil jer…
2nd kitaowg p SEPILOK….kt sna ada owg hutan….byk kot owg hutannya….monyet pn ada…time masuk 2 mang la tkut coz tkut kne ggit dgn owg hutan 2, xpasal2 jer..dh la monyet2 kt sne ganaz2..huhu…yg dtg kt c2 qu tgk byk owg asing la…kt tmpt dyowg xda owg hutan kot..hihihi…J
3rd bru kita owg p PPP….tmpt 2 xda owg sgt pn…kt c2 tmpt pling last kitaowg p…nsib la p last..law p 1st skali..xtaw nk wt per.. J kt c2 lebih kurang dkt MAHAWANGSA  yg qu p 3minggu lepas…kt cne just snap skit2 je coz dh pnat sngt…bygkn la dri jam 9 a.m smpai 6 p.m berjalan sakan..huhu  J
Jam 6.25 p.m dh masuk waktu berbka…qu g bazaar kt Sim Sim…qu beli mknan n berbka dlm van jer…J pas2 driver anta la kitaowg masing2 blik umah…blik umah kul 7p.m..smpai2 mandi n solat…pas2 tido la..pnat sangt2..pnat tp bez…dpt fren bru…2 pn dyowg ajak join wt BBQ kt umah dyowg tp mls la…pnat dh..minggu dpn bru nk kuar lg skali p makan ikan bakar n stimboat..itu pn law Abg Mirul driver kitaowg xda p mane2…lgpn 2 la last time kitaowg nk kuar sama2..pas2 kita owg pn dh nk blik SEMENANJUNG…xsabar nk blik, xsabar nk raya…smua la xsabar.. J
K la..stkt nie je la cite qu p kuar dgn mber2 qu kt SANDAKAN nie erk..nti law ada pape cite,qu share lg dgn kowg erk…nie qu upload pixcha yg qu snap dgn mber2 qu time berjalan2 tu…tgk la erk.. J


























Sekian…
Salam…

No comments:

Post a Comment