Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم dan Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl.

My PeSeBuOk ! ! !

Saturday, 30 July 2011

Qu aNd ShAwLs.....





   12.january.2011…….

Genap la umo qu 21 tahun….seakan2 dh dapat KEY la…J pada saat nie n arinie…qu mula berubah menjadi yg terbaik dari yg seblum nie….^_*

Qu mula cite nie k…seblum 2,BISMILLAH…..cm nie cite nye…


Dri dlu smpai la umo qu genap 21thun,qu xpnh pn pakai tudung…except law p kolah je la coz nti ustazah marh…hihihi…J sampai la 1 time tu, qu tertba rasa nk sgt pakai tudung sampai setiap mlm qu msti mimpi qu p beli tdung, qu pkai tdung…mcm2 la….dari mimpi2 tu, qu terfikir….MAYBE dh sampai seru 4 qu berubah jd yg lebih bek dri seblum nie…1st qu start pkai tudung mang FAMILY qu pn terkezut la… giler kaw, tetba berubh…sape x terkezut…J  tp FAMILY qu pn xksah…dalam ati dyowg,msti dyowg appy kot tgk qu dh brubah…..dlu kn qu nie nakal skit…xda la bek mane pn..hanye mber2 qu yg knl qu taw la qu cm ner…kn2???hehe.. J
Bg qu , all events that ever happened to me before, gossip or romances let it pass and not to pry or talk about the old story because it also led to the sin of TALEBEARING ...
I prefer to keep quiet than talk about others ...

My PAST HISTORY xpyh la nk knangkn….semua owg MAYBE ad wt salah jgk…dlm dunia nie xda sape pn yg PREFECT kn??? Kowg nk ckap pe pn kt qu,ku xksah la aslkn qu taw pe qu wt skrg nie adalah 4 kebaikan qu di masa akan dtg supya qu sedar bertapa jahilnya qu selama nie… I did not bother with the accusations of the few, the most important changes made by his own volition, and hope that it received the next God of better lives.qu dh xheran la owg nk warna rmbt ker,rebonding ker,perm ker, semua 2 my PAST la…qu pn pnh wt cm 2 jgk dlu…lg la mcm2..hihihi…J bkn nk ckap big story tp REALITY… 
Qu berubh bkn coz nk ikut2 owg o nk jd HOT mcm ARTIS….tp qu berubh coz atas keIKHLASAN dlm diri qu sndiri…MAYBE owg yg xska o myampah tgk qu dri dlu smpai skrg…dia mesti xska pe yg qu wt n kt blkg qu msti ckap qu mcm2…tp xpe la, xkn sebb dia qu nk give up untk lakukan pe yg qu dh diberikn n dtunjukkn di dpn mata kn??? Bak kata owg la, xpyh la kita nk amik peduli pasl seowg yg busuk ati dgn kita, tanpa dia pn kita leh hidup…ramai lg mber2 yg support kita untuk jd yg terbek…hanya kwan yg btol2 menganggap kita teman dia akan happy meliht perubhan kita…2 lah teman yg sejati  ! ! ! mcm lagu TEMAN SEJATI la plak.. J papepn, thank sgt2 pada FAMILY, MBER2, N U ALL yg member qu semangat untk qu mnjdi seperti skrg nie la…

I do not care what people want to talk the original .... I do my own way ... I feel right now n myeyes have looked at it ... I wait for my eyes look the best, when the year was the first place Iwant to talk to best .. right? so, all my friends, u all do just what u all like the original you happywith your life ... do not care what people say because the words of others will undermine your courage! ! !

NOW…this is MY WORLD…. Qu senang dgn cara qu now…xda sape yg dpt mgubhnya except KETENTUAN ALLAH….bg qu,all my  story nie, dh tertulis semasa qu dlm kndungan lg…qu terima seadanye walaupn pe yg jd…yg qu taw, QU TETAP QU…. QU BKN OWG LEN…. Qu p nappy gak coz ramai my fren dh pkai tudung….qu rasa qu selesa dgn pakai shawls coz Whatever you say. I feel prettier and more confident with myself by wearing shawls. And I don't feel ashamed of it. It's not a burden for me at all and hey, I don't need to care much bout my hair like last time or worried much and blaming the wind for ruining the fringe and I honestly don't need to take my brush or comb wherever I go like you…J

Okey la…dh long story qu cite nie…arap kowg phm la erk….n cite nie xda kne mgena dgn sesape pn…walaupn dgn KAK LIMAH…hheehehe..Qu mx maap law qu ada pnh wt sape2 skit ati dgn qu….sebnarnye, qu xda niat pn nk wt kowg sakit ati…semua owg selalu wt kesalahan yg xsengaja o saje2 dilakukn kn??? Qu arap kowg xamik ati n plez thing +ve lor…xpyh nk thing –ve erk..xbek taw…sedetik dihati kita berfikiran o berperasaan buruk terhdap owg len BERDOSA taw…. J Wah, dh mcm pkar psychology la plak qu nie…hehehe…

FINALLY,  thank to my fren yg sudy baca my BLOG n qu arap kowg dpt time qu yg now erk… n love u all coz nk jd kawan qu selama nie walaupn qu nie agak kurang asam skit..hihihihi…thank taw… GOOD LUCK 4 U ALL…



sekian . . .



Salam…..

No comments:

Post a Comment